Köszöntő

     

Köszöntöm az Újbudai Szociális Szolgálat honlapján!

Intézményünk immár több mint 30 éves múltra tekint vissza. Kezdetek óta azon dolgozunk, hogy hasznos segítséget nyújtsunk az arra rászoruló embereknek. Mindezt szeretettel, megértéssel, magas szakmai színvonalon tesszük.

Mára eljutottunk oda, hogy öt idősklubunk, egy demens klubunk, a teljes kerületet lefedő házi segítségnyújtó hálózatunk működik, melyhez jelzőrendszeres házi segítségnyújtás is társul. Továbbá halmozottan fogyatékos személyek nappali ellátását biztosító részlegünk és fogyatékos személyek számára támogató szolgálatunk, valamint pszichiátriai betegségben érintettek számára nappali ellátás is hozzáférhető.

Mindezek mellett mi biztosítjuk a szociális étkeztetést a kerületben. Különleges egészségügyi szolgáltatásként – a vizitkeretünk mértékéig –, a háziorvos vagy szakorvos elrendelése alapján otthoni szakápolást (sebkötözés, gyógytorna stb.) is nyújtunk, elsősorban a már szociális ellátásunkban lévő személyek számára.

Ellátásainkat a jogszabályok alapján Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata (Fenntartó) rendelete határozza meg. Többek között ebben a rendeletben található meg a szolgáltatások térítési díjára vonatkozó rendelkezés is. Ez azért fontos, mivel Önkormányzatunk a különféle jövedelmi helyzetekhez igazodva eltérő térítési díjak megállapításával segíti a rászorulókat. Az idősek, demens és fogyatékkal élő személyek nappali ellátásáért kerületünkben nem kell térítési díjat fizetni.

A telephelyeinken elérhető kiadványunkban szereplő kérdéseket sokszor teszik fel nekünk az érdeklődők, a kérdésekre az Intézményünk által adható válaszokat gyűjtöttük össze.

Szeretettel várjuk érdeklődését!

  Mátics Katalin

intézményvezető

Adatkezelési tájékoztató